29 iunie 2011

32.000 pachete de tigari confiscate de politistii de frontiera botosaneni


Politistii de frontiera botosaneni au depistat doi cetateni romani care transportau intr-un autoturism peste 32.000 pachete de tigari, timbrate R. Moldova. Politistii de frontiera au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a intregii cantitati de tigari, indisponibilizarea autovehiculului, iar persoanele in cauza s-au ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala.
In data de 28 iunie 2011, in jurul orelor 01.30, un echipaj format din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Stanca aflat in exercitarea unei actiuni specifice, organizate cu sprijinul D.G.I.P.I., a oprit pentru control, in localitatea Mitoc, un autoturism marca Ford Transit, inmatriculat in Romania, condus de cetateanul roman George B., in varsta de 23 ani.
La controlul vehiculului s-a constatat ca microbuzul este incarcat cu colete voluminoase, ambalate in saci, pline cu pachete de tigari. In urma inventarierii, au fost gasite 31.730 de pachete de tigari, marca Plugaru, Monte Carlo si Winston, timbrate R. Moldova. In timpul cercetarilor, barbatul a declarat ca a achizitionat tigarile din localitatea Mitoc, de la mai multi cetateni, si intentiona sa le comercializeze in localitatea Saveni. Pentru efectuarea transportului, George B. urma sa fie ajutat de un complice, Ioan B., in varsta de 42 ani, proprietarul de drept al autoturismului.
Tigarile, in valoare de 280.000 lei, au fost ridicate de catre politistii de frontiera in vederea confiscarii, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Stanca. Pe numele celor doi barbati s-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala, dosarul urmand a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Saveni, competent in solutionarea cauzei.
In baza probatoriului administrat, Parchetul de pe langa Judecatoria Saveni a dispus fata de George B. interdictia de a parasi localitatea de domiciliu pe o perioada de 30 zile, sa nu intre in legatura cu Ioan B. si sa nu conduca autovehicule.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana