28 iunie 2011

7.730 pachete de tigari depistate la Bihor

 
Politistii de frontiera bihoreni au depistat, in trei autovehicule, aproximativ 8.000 pachete de tigari care urmau sa fie comercializate pe piata neagra de desfacere din Romania.
  • La data de 26.06.2011, s-a prezentat pentru a intra in tara prin P.T.F. Salonta cetateanul maghiar D.A., in varsta de 32 ani, conducand o autoutilitara marca Renault. La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la transportul de tigarete ascunse, s-a luat masura efectuarii unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, intr-un locas special amenajat in partea superioara a compartimentului marfa, a fost descoperita ascunsa cantitatea de 6.500 pachete de tigarete marca JIN LING.
    In urma verificarilor efectuate si a declaratiei persoanei in cauza, a reiesit faptul ca tigaretele erau destinate comercializarii pe raza Municipiului Oradea.
  • Tot la P.T.F. Salonta, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul maghiar J.G. in varsta de 43 de ani, la volanul unei autoutilitare Subaru Domingo. La controlul de frontiera efectuat, avand suspiciuni cu privire la existenta in compartimentul bagaje a unor modificari atipice fabricantului auto, s-a luat masura efectuarii unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, intr-un locas special amenajat, sub o placa din lemn prinsa lateral in suruburi, s-a descoperit ascunsa cantitatea de 900 pachete de tigarete marca JIN LING.
    In urma declaratiilor barbatului in cauza, a reiesit faptul ca aceasta a achizitionat tigaretele de pe teritoriul R. Ungare si urma sa le comercializeze pe raza municipiului Salonta.
Persoanelor in cauza li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si detinerea de catre o persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete.
Totodata, cele doua autovehicule au fost indisponibilizate la sediul sectorului iar cantitatea de 7.400 pachete de tigarete, in valoare de aproximativ 55.250 lei, a fost confiscata.
  • Si la P.T.F. Bors a fost descoperita cantitatea de 330 pachete de tigarete de provenienta ucraineana intr-un autoturism condus de un cetatean roman, care s-a prezentat la intrarea in tara.
    In urma controlului efectuat in cooperare cu Directia Judetena pentru Accize si Operatiuni Vamale Bihor, au fost descoperite, in portbagajul autoturismului, doua colete care contineau cantitatea de 330 pachete de tigarete marca LD Violet.
    Persoana in cauza a fost sanctionata contraventional de catre cadrele Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Bihor cu suma de 40.000 lei, cantitatea de tigarete (in valoare de 2.000 lei) fiind retinuta in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana