28 iunie 2011

Cinci persoane depistate in tentativa de trecere ilegala la zona verde

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac au retinut cinci persoane din Algeria si Tunisia care au incercat sa treaca ilegal in Spatiul Schengen.

In cursul zilei de ieri si azi noapte, doua patrule de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac au observat doua grupuri, formate din cinci persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos spre Ungaria.

Cei in cauza au fost retinuti la aproximativ 100 metri interior fata de teritoriul statului vecin, in marginea de vest a localitatii Nadlac, in vegetatia din apropierea liniei de frontiera.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele sunt cetateni din Algeria si Tunisia cu varste cuprinse intre 24 si 37 ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen. Cei in cauza au declarat ca s-au deplasat de la Timisoara cu trenul pana la Arad, de aici cu doua autoturisme de ocazie pana in localitatea Nadlac, de unde au continuat calatoria pe jos, peste camp pana in momentul retinerii. Barbatii au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza pentru Spatiul Schengen.

Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanelor si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

In doar doua zile politistii de frontiera de la P.T.F. Nadlac au descoperit 10 persoane in tentativa de trecere ilegala a frontierei pe la zona verde.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana