29 iunie 2011

Doua nave maritime ale P.F.R. participa la Operatiunea Comuna POSEIDON 2011 desfasurata in Grecia


Politia de Frontiera Romana va participa la Operatiunea Comuna "E.P.N. POSEIDON Sea 2011" - organizata de Agentia Europeana FRONTEX - cu doua nave maritime de patrulare si interventie - model C.P.B. Shaldag - si echipajul aflat la bord.
De asemenea, doi ofiteri de legatura vor fi detasati la Centrul International de Coordonare - I.C.C. din Pireu, in cadrul aceleiasi operatiuni comune.
In perioada 1 iulie - 31 august 2011, la frontiera maritima dintre Grecia si Turcia, se va desfasura o noua etapa a Operatiunii Comune "POSEIDON 2011", organizata la frontierele maritime externe ale U.E. sub egida FRONTEX, in cadrul proiectului Reteaua Europeana de Patrulare (E.P.N.), actiune la care va participa, conform angajamentelor asumate de Romania ca stat membru, si Politia de Frontiera Romana.
Astfel, in cadrul acestei operatiuni, Politia de Frontiera Romana va participa, in perioada 01.07 - 31.07.2011, respectiv 01.08 - 31.08.2011, cu doua nave maritime de patrulare si interventie - tip P157 / CPV si echipajul aflat la bord (cate 15 politisti de frontiera pe fiecare nava), urmand sa execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de cautare si salvare, alaturi de celelalte state membre U.E. participante la misiune.
De asemenea, in cadrul aceleiasi operatiuni comune, Politia de Frontiera va detasa, in cadrul Centrul International de Coordonare - I.C.C. din Pireu, doi ofiteri de legatura, care vor mentine permanent legatura intre navele maritime detasate de P.F.R. pe teritoriul Greciei si Centrul Operational de Coordonare al I.G.P.F, precum si intre nava maritima si reprezentantii Sectorului Operatiuni Maritime din cadrul Agentiei FRONTEX.
Se va avea in vedere intreprinderea de masuri comune pe linia contracararii fenomenului migrationist la frontierele maritime ale spatiului comunitar, cresterea operativitatii schimbului de date si informatii intre autoritatile de aplicare a legii din aceste tari, precum si un schimb eficient de experienta intre politistii de frontiera europeni.
Obiectivul principal al Operatiunii Comune "POSEIDON 2011" este acela de a contracara fenomenul de migratie ilegala la frontiera externa a Uniunii Europene.
Operatiunea va fi finantata, in totalitate, de catre Agentia FRONTEX.
Activitatea este o continuare a operatiunilor organizate de Agentia FRONTEX pentru combaterea migratiei ilegale, in cadrul carora Politia de Frontiera Romana a avut o contributie semnificativa, atat din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cat si din punctul de vedere al numarului, al profilurilor si al profesionalismului expertilor detasati, aprecierile venind atat din partea autoritatilor elene, cat si din partea Agentiei FRONTEX.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana