28 iunie 2011

Identitati false la frontiera

Politistii de frontiera aradeni au depistat patru persoane (rude) din Iran care au incercat sa iasa ilegal din tara prezentand la controlul de frontiera documente de identitate false.

Ieri dimineata, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-a prezentat pentru iesirea din tara patru persoane, care s-au legitimat cu documente de identitate eliberate de autoritatile bulgare.

La controlul de frontiera, politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la cartile de identitate bulgaresti prezentate de cei patru. Astfel, in urma verificarilor efectuate cu aparatura din dotare asupra documentelor de identitate prezentate s-a stabilit ca acestea sunt false total.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele sunt din Iran, cu varste cuprinse intre 14 si 38 ani, o familie (mama, tata si copilul, plus o cumnata). Cei in cauza au declarat ca documentele false au fost procurate prin intermediul unei persoane necunoscute, contra sumei de 1.000 euro toate si au recurs la aceasta metoda intrucat nu posedau viza pentru Spatiul Schengen, dorind sa ajunga in Austria.

Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanelor in cauza si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de fals privind identitatea si tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat.

La finalizarea cercetarilor vor fi prezentati procurorilor, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana