30 iunie 2011

Peste 1.600 pachete de tigari ascunse in masina unei maramuresence


Politistii de frontiera satmareni au descoperit ascunse, sub portbagajul masinii unei maramuresence, intr-un locas special amenajat, peste 1.600 pachete de tigari cu timbru fiscal romanesc. Conducatoarea auto intentiona sa transporte astfel tigarile pana in Germania.
Miercuri, 29 iunie a.c., in jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a iesi din tara Mariana P., in varsta de 29 ani, domiciliata pe raza judetului Maramures. Tanara conducea un autoturism marca Seat Toledo, inmatriculat in Romania. La controlul de frontiera efectuat pentru iesirea din tara, actionand in baza analizei de risc, lucratorii nostri au efectuat un control amanuntit asupra masinii.
Politistii de frontiera au descoperit astfel un locas special amenajat sub portbagajul masinii, in care se afla o mare cantitate de tigari. Si la controlul bagajelor, lucratorii nostri au mai descoperit, intr-o geanta de voiaj si in buzunarele unui pantalon, cateva pachete de tigari. In total politistii de frontiera au scos din masina tinerei 1.620 pachete de tigari de diferite marci - Kent, Marlboro, Vogue - cu timbru fiscal romanesc, in valoare totala de 18.635 lei. Pentru aceste tigari conducatoarea auto nu a putut prezenta documente de provenienta, spunand doar ca le-a cumparat din diferite magazine.
Tanara a declarat ca in momentul in care a cumparat masina, aceasta avea deja locasul special amenajat. Conducatoarea auto a declarat ca intentiona sa ajunga in Germania cu marfa ascunsa astfel.
Mariana P. a fost sanctionata contraventional de catre politistii de frontiera cu suma de 1.000 lei, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana