30 iunie 2011

Tigari de contrabanda, in valoare de 25.000 lei, depistate la Botosani


Politistii de frontiera botosaneni au depistat un cetatean roman care transporta intr-un autoturism peste 2.700 pachete de tigari, timbrate R. Moldova.
Politistii de frontiera au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a intregii cantitati de tigari, indisponibilizarea autovehiculului, iar barbatul s-a ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala.
In data de 29 iunie 2011, in jurul orelor 23.40, un echipaj format din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Radauti Prut, aflat in exercitarea unei actiuni specifice, a oprit pentru control, intre localitatile Horodistea si Paltinis un autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Romania, condus de cetateanul roman Ion C., in varsta de 28 ani.
La controlul vehiculului s-a constatat ca in interior si in portbagaj se afla patru colete voluminoase, ambalate in folie de polietilena, pline cu pachete de tigari. In urma inventarierii, au fost gasite 2.735 de pachete de tigari, marca Temp, timbrate R. Moldova. In timpul cercetarilor, barbatul a declarat ca a preluat tigarile de la un barbat necunoscut in localitatea Horodistea si intentiona sa le comercializeze in localitatea Darabani.
Tigarile, in valoare de aproximativ 25.000 lei, au fost ridicate de catre politistii de frontiera in vederea confiscarii, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Radauti Prut. Pe numele lui Ion C. s-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala, dosarul urmand a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Darabani, competent in solutionarea cauzei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana