29 iunie 2011

Urmarit general pentru omor depistat cu acte false la iesirea din tara


Politistii de frontiera bihoreni au depistat un barbat urmarit general pentru omor care incerca sa iasa ilegal din tara.
In data de 28.06. a.c. s-a prezentat la iesirea din tara la P.T.F. Salonta, un autoturism marca VW condus de un cetatean maghiar, in care calatorea ca pasager o persoana de sex masculin care a prezentat pentru control o carte de identitate romaneasca.
La controlul de frontiera s-a constatat faptul ca documentul de identitate prezentat de catre persoana mai sus mentionata nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, motiv pentru care persoana a fost condusa la sediul P.T.F. Salonta pentru verificari suplimentare.
In urma acestora, precum si din declaratia persoanei in cauza a rezultat faptul ca in realitate se numeste T.V., in varsta de 45 ani si pe numele lui este emis un mandat de arestare preventiva, de catre Tribunalul Galati, pentru savarsirea infractiunii de omor calificat. Din declaratiile persoanei in cauza a mai rezultat faptul ca intentiona sa ajunga in Spania pentru a se sustrage urmaririi penale. In acest sens si-a procurat in municipiul Constanta, de la o persoana despre care crede ca ar fi cetatean moldovean, contra sumei de 500 Euro, cartea de identitate falsa, in care este aplicata fotografia sa.
Avand in vedere cele constatate, persoanei in cauza i-au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
Barbatul a fost predat unei escorte din cadrul I.P.J. Galati.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana