4 iulie 2011

39 de migranti ilegali depistati la frontiera


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat si retinut 39 de persoane, cetateni indieni, algerieni, marocani etc. care incercau sa treaca ilegal "frontiera verde".
37 migranti au fost retinuti de catre politistii de frontiera timisoreni si 2 de catre cei din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.
In toate cazurile politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat sau tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
  • In perioada 01 - 04.07.2011, politistii de frontiera timiseni au retinut mai multe grupuri de migranti care intentionau sa ajunga ilegal in spatiul Schengen.
    Cei 37 migranti, cetateni din India, Algeria, Maroc, Tunisia, Afganistan si Liban, cu varste cuprinse intre 20 si 54 de ani, au fost depistati de catre lucratori din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Jimbolia, Sannicolau Mare, Moravita si Lunga. Ca suport tehnic, in unele cazuri, politistii de frontiera au folosit aparatura de termoviziune pentru depistarea acestora.
    Cel mai mare grup, format din sapte migranti a fost depistat, in zona de competenta, de catre politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, in data de 01.07.2011. Acestia nu vorbeau limba romana si nu aveau documente de identitate asupra lor, motiv pentru care politistii de frontiera au procedat la conducerea lor la sediul Sectorului, in vederea clarificarii situatiei. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de sapte persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 54 ani, dintre care trei algerieni, un tunisian, un libanez si doi marocani care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    In toate cazurile politistii de frontiera timiseni au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
    La finalizarea cercetarilor o parte din migranti au solicitat statut de refugiat, fiind predati Oficiului Roman pentru Imigrari.
  • In data de 03.07.2011, in jurul orei 02.30, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, a depistat la 100 de metri de frontiera romano-ungara, doua persoane ce se deplasau pe jos spre Ungaria. Prezenta acestora nefiind justificata in zona, lucratorii nostri au procedat la conducerea lor la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, pentru cercetari.
    In urma verificarilor a reiesit faptul ca, cei mentionati mai sus sunt cetateni algerieni, cu varste de 22 respectiv 25 ani.
    Persoanelor in cauza, li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana