10 iulie 2011

Cetateni romani cu identitate falsa la frontiera


Politistii de frontiera aradeni au depistat doi tineri din Romania care au incercat sa iasa ilegal din tara prezentand la controlul de frontiera documente de identitate false.
In data de 09.07.2011, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, pe sensul de iesire din tara, s-au prezentat doua persoane ce calatoreau in mijloace de transport international, ce au prezentat la controlul de frontiera doucumente de identitate eliberate de autoritatile din Romania.
Cu ocazia efectuarii controlului documentelor de calatorie, politistii de frontiera au avut suspiciuni in legatura cu autenticitatea acestora. Astfel, in urma verificarilor realizate s-a constatat ca documentele prezentate apartineau de fapt altor persoane.
Din declaratiile celor doua persoane a reiesit faptul ca acestea sunt cetateni romani si se numesc C.C., in varsta de 15 ani si Ghizela G., in varsta de 19 ani.
C.C. a declarat ca documentul de identitate pe care l-a prezentat la iesirea din Romania ii apartine unchiului sau si s-a folosit de acesta intrucat dorea sa ajunga in Franta. Totodata acesta a mai declarat ca a procedat in acest fel intrucat nu a avut niciodata niciun document de identitate care sa-i ateste identitatea.
La numai cateva ore s-a prezentat la controlul de frontiera Ghizela G. care a prezentat la controlul de frontiera un pasaport ce apartinea unei alte persoane. Tanara a declarat politistilor de frontiera ca a procedat in acest fel intrucat cartea sa de identitate expirase si dorea sa ajunga la acest sfarsit de saptamana la tatal sau internat intr-un spital din tara vecina.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei celor doua persoane si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de fals privind identitatea si tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat. La finalizarea cercetarilor, acestea vor fi prezentate procurorilor, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana