4 iulie 2011

Misiune internationala pe Marea Neagra


Politistii de frontiera romani participa la un exercitiu international de prevenire si combatere a migratiei ilegale.
In perioada 05 - 09.07.2011, nava amiral a Politiei de Frontiera Romane "Stefan cel Mare", nava maritima de supraveghere tip O.P.V. (Offshore Patrol Vessel), va participa la exercitiul international Black Sea Hawk 2011, care se va desfasura la Novorossiysk - Federatia Rusa.
Activitatea se desfasoara in conformitate cu prevederile Memorandumului semnat de catre sefii Politiilor de Frontiera / Garzilor de Coasta ale statelor riverane Marii Negre in cadrul celei de-a XI intalniri anuale care a avut loc la Soci, in perioada 19 - 22.10.2010, si are ca obiectiv imbunatatirea schimbului de informatii si realizarea interoperabilitatii dintre Politiile de Frontiera / Garzile de Coasta ale statelor riverane Marii Negre, in sprijinul coordonarii unitatilor operative si luarii de masuri efective de contracarare a activitatilor ilegale din aria de responsabilitate.
La exercitiul comun participa nave ale structurilor Politiei de Frontiera si Garzii de Coasta din cinci state, respectiv Federatia Rusa, Ucraina, Bulgaria, Turcia si Romania.
In cadrul exercitiului, nava Politiei de Frontiera Romane va avea misiunea de a intercepta, de a opri si inspecta, cu ajutorul grupei de abordaj si control, o nava suspecta implicata in activitati de migratie ilegala.
Dupa desfasurarea activitatilor mentionate, nava suspecta va fi escortata in port, iar echipajul navei Politiei de Frontiera Romane va informa despre activitatile efectuate, folosind sistemele de comunicatii de la bord.
Totodata, ofiterii romani din cadrul Centrului International de Coordonare al Exercitiului vor comunica, cu celelalte structuri de politie de frontiera/garda de coasta, apartinand statelor participante la exercitiu, in sistem integrat, pentru indeplinirea tuturor etapelor exercitiului.
Participarea la aceasta actiune reprezinta o oportunitate pentru a intari relatiile cu autoritatile si organizatiile altor tari implicate in lupta impotriva migratiei ilegale, in vederea realizarii unui schimb operativ de date si informatii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana