18 iulie 2011

Nouasprezece migranti ilegali depistati la frontiera


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat si retinut 19 persoane, cetateni algerieni, marocani etc. care incercau sa treaca ilegal frontiera verde.
12 migranti au fost retinuti de catre politistii de frontiera timisoreni, 4 migranti au fost depistati de politistii de frontiera satmareni si 3 de catre cei din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.
In toate cazurile politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat sau tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
  • In perioada 16 - 17.07.2011, politistii de frontiera timiseni au retinut mai multe grupuri de migranti din Algeria, Maroc, Tunisia, Afganistan, cu varste cuprinse intre 16 si 40 de ani, care intentionau sa ajunga ilegal in spatiul Schengen.
    Astfel, in data de 17.07.2011, in jurul orei 17.20, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au depistat, in zona de competenta, trei persoane de sex masculin care nu vorbeau limba romana si nu aveau documente de identitate asupra lor. Lucratorii nostri au procedat la conducerea celor trei la sediul Sectorului Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei.
    Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca cele trei persoane, cu varste cuprinse intre 21 si 40 de ani, sunt doi cetateni tunisieni si un algerian si au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P. F. Jimbolia au depistat in acest weekend, in zona de competenta, patru grupuri de migranti (trei marocani, patru algerieni si doi afgani) cu varste cuprinse intre 16 si 31 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    Politistii de frontiera au intocmit in toate cazurile actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cercetarilor urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • In data de 17.07.2011, in jurul orei 00.30, o patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, actionand in baza unei informatii, a depistat la 50 metri interior fata de teritoriul statului vecin, trei persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos spre Ungaria.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele sunt cetateni din Algeria, au varste cuprinse intre 19 si 38 ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen. Cei in cauza au declarat ca s-au deplasat cu o masina de ocazie pana in localitatea Nadlac, de unde au continuat calatoria pe jos, peste camp pana in momentul retinerii. Ei au declarat ca au recurs la aceasta metoda intrucat nu detineau viza pentru spatiul Schengen.
  • Tot in data de 17.07.2011, politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Satu Mare au desfasurat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale, ocazie cu care au retinut, in zona de competenta, patru persoane de sex masculin, cu varste cuprinse intre 21 si 54 ani, care se deplasau pe jos pe malul Somesului, spre frontiera cu Ungaria.
  • In ambele cazuri, politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanelor in cauza si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana