15 iulie 2011

Patru persoane depistate ascunse intr-un autocar la Nadlac


Politistii de frontiera aradeni au depistat patru persoane care intentionau sa iasa ilegal din Romania pentru a ajunge in Spatiul Schengen, fiind ascunse in locul de odihna al soferilor unui autocar.
In seara zilei de 14.07.2011, in jurul orei 18.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul turc Mehmet E., in varsta de 36 ani sofer al unui autocar MERCEDES inmatriculat in Romania, avand ca al doilea sofer cetateanul roman Nicusor D., in varsta de 33 ani. Conform documentelor, acesta efectua o cursa cu patrusprezece cetateni romani care aveau ca destinatie Germania.
Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au depistat patru persoane de sex masculin ascunse in partea din spate a autocarului, intr-o cuseta unde dorm de regula soferii. Cei in cauza au fost legitimati, prezentand la control carti de identitate belgiene si bulgaresti. Politistii de frontiera au avut suspiciuni in legatura cu autenticitatea documentelor, iar in urma verificarilor realizate cu aparatura din dotare, s-a constat ca acestea sunt false.
In cadrul cercetarilor s-a stabilit ca cele patru persoane sunt cetateni afgani si tunisieni cu varste cuprinse intre 22 si 25 ani si incercau sa treaca ilegal frontiera. Cei in cauza au declarat ca documentele de identitate false au fost procurate prin intermediul unei persoane necunoscute, in schimbul sumei sumei de 100 de euro fiecare si au recurs la aceasta metoda deoarece nu detineau viza pentru Spatiul Schengen.
Totodata soferii autocarului au declarat ca nu au cunostinta de modul in care cei patru tineri, afgani si tunisieni, au ajuns in acel loc.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei si cercetarii celor patru tineri sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat si fals privind identitatea, iar cei doi soferi ai mijlocului de transport vor fi cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti. La finalizarea cazului vor fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana