26 iulie 2011

Retea de contrabanda de tigari destructurata la Vaslui


Politistii de frontiera vasluieni, in colaborare cu politisti de la Serviciul Judetean de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui, I.P.J. Vaslui, Politia Municipiului Barlad, cu efective ale I.J.J. Vaslui, sub coordonarea procurorului sef din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vaslui, cu sprijinul informativ-operativ al D.G.I.P.I. - Serviciul Judetean Vaslui si al S.R.I. - Directia Judeteana de Informatii Vaslui, au efectuat 90 de perchezitii domiciliare pentru destructurarea unei retele de crima organizata care avea ca obiect de activitate contrabanda de tigari si care actiona in zona de competenta a I.J.P.F. Vaslui.
In urma perchezitiilor efectuate, politistii de frontiera au confiscat tigari, bani si autoturisme apartinand suspectilor.
Pana in acest moment au fost identificate ca facand parte din grupare, 38 de persoane care au fost duse la D.I.I.C.O.T. Vaslui pentru audieri, 9 dintre acestea fiind arestate pentru 29 de zile iar pentru alte doua persoane a fost dispusa masura interzicerii de a parasi tara.
In perioada ianuarie-iulie 2011, lucratori din cadrul I.J.P.F. Vaslui, Serviciului Judetean de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui, I.P.J. Vaslui si Politiei Municipiului Barlad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vaslui, cu sprijinul informativ-operativ al D.G.I.P.I.- Serviciul Judetean Vaslui si al S.R.I.- Directia Judeteana de Informatii Vaslui, au defasurat actiuni specifice pentru identificarea activitatilor infractionale desfasurate de mai multe persoane, cetateni romani si moldoveni, care s-au constituit intr-un grup infractional organizat, avand in preocupari contrabanda cu tigari din R. Moldova.
Tigarile de contrabanda erau depozitate in locatii apartinand suspectilor, iar de aici distribuite catre diverse persoane pentru a fi comercializate.
In zilele 15 iulie, respectiv 22 iulie a.c., politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Vaslui, politisti de la Serviciul Judetean de Combatere a Criminalitatii Vaslui, I.P.J. Vaslui si Politia Municipiului Barlad au executat 90 de perchezitii la domicilii, resedinte si spatii comerciale precum si asupra unor mijloace de transport care apartineau suspectilor.
Perchezitiile au avut loc pe raza localitatilor Barlad, Zorleni, Murgeni, Raiu, Tutcani, Floreni si Blagesti si, cu aceasta ocazie au fost descoperite si ridicate pentru cercetari urmatoarele bunuri:
  • cantitatea de aproximativ 15.000 pachete tigari de diferite marci cu timbrul de acciza R. Moldova;
  • cantitatea de 400 litri de motorina a carei provenienta nu a putut fi justificata;
  • doua autoturisme marca BMW in valoare de 38.400 lei, respectiv 17.000 lei.
  • suma de 2.560 euro si 21.383 lei;
Dupa efectuarea perchezitiilor domiciliare, 38 persoane au fost conduse pentru audieri la D.I.I.C.O.T.- Birou Teritorial Vaslui.
Noua dintre membrii retelei, sapte cetateni romani si doi moldoveni au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, iar pentru alti doi romani s-a dispus masura interzicerii de a parasi tara.
Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, evaziune fiscala si initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui grup, in vederea savarsirii de infractiuni.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana