1 iulie 2011

Tigari de contrabanda in muntii maramuresului


Politistii de frontiera maramureseni au retinut, in flagrant, cinci persoane in timp ce incercau sa introduca ilegal in tara aproximativ 5.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la 42.000 lei.
Actiunea de contrabanda s-a desfasurat in imediata apropiere a frontierei de stat, in muntii maramuresului, la o altitudine de 1.100 m.
In baza unor date si informatii detinute la nivelul I.J.P.F. Maramures cu privire la implicarea unor persoane in activitati de contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana, in data de 1 iulie a.c. a fost desfasurata o actiune specifica pe linia combaterii acestui fenomen, in zona de competenta.
Pe timpul actiunii politistii de frontiera au observat la aproximativ 2 km. de frontiera de stat, un grup de persoane in timp ce transportau mai multe colete voluminoase. Ajunsi la D.J. 185, suspectii au inceput sa incarce coletele intr-un autoturism care stationa pe marginea drumului.
In acel moment, lucratorii nostri au actionat pentru prinderea in flagrant a contrabandistilor fiind retinute cinci persoane. Acestea au fost identificate ulterior in persoana numitilor, Alin M., Gherasin S., Ion S., Vasile M. si Radu U. cetateni romani, domiciliati in localitatea Bistra. Pentru retinere lor, politistii de frontiera au fost nevoiti foloseasca armamentul din dotare fiind tras un foc de avertisment in plan vertical.
In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.908 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 42.000 lei.
Politistii de frontiera le-au intocmit celor cinci barbati dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de initierea sau constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup, contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Maramures pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana