28 iulie 2011

Trafic restrictionat temporar pe partea bulgara a podului Giurgiu-Ruse


Autoritatile bulgare de frontiera ne-au informat, prin intermediul Centrului Comun de Contact Romano-Bulgar de la Giurgiu, ca incepand cu data de 28.07.2011, podul dintre Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu si Ruse, peste fluviul Dunarea, va fi inchis temporar circulatiei publice, pe ambele sensuri, din cauza unor reparatii si turnarii unui strat protector de beton inaintea asfaltarii.
Conform datelor furnizate, circulatia mijloacelor de transport va fi oprita pe ambele sensuri, de aproximativ 8-9 ori progresiv pe zi, cu durata de aproximativ 15-20 minute; lucrarile de reparatii se vor desfasura neintrerupt, pe o perioada de 4-5 zile, in funtie de conditiile meteo.
Autoritatile bulgare au informat ca au luat masuri ca lucrarile sa se desfasoare operativ si fluenta traficului sa fie asigurata in conditii optime si de siguranta.
De asemenea, pentru evitarea aglomerarilor si realizarea unui control operativ si fluent, Politia de Frontiera Romana va lua masuri de suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea in Punctul de trecere a frontierei si in functie de situatie, va mari numarul arterelor de control, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe cel de iesire.
Totodata, vor fi intreprinse masuri pentru gestionarea eficienta a situatiei operative, respectiv prevenirea si combaterea actelor ilegale transfrontaliere.
Reamintim ca autoritatile din tara vecina au demarat proiectul de reabilitare a partii bulgare a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse in data de 14.07.2011. Activitatea de reabilitare se va desfasura pana la data de 28.08.2011.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana