25 iulie 2011

Zeci de migranti opriti la frontiera romana din drumul ilegal spre Spatiul Schengen


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat si retinut 30 persoane, cetateni algerieni, palestinieni, tunisieni, marocani, care incercau sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
  • In data de 23.07.2011, in jurul orei 20.15, o patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, actionand in baza unei informatii, a retinut patru persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, spre Ungaria.
    Cei in cauza au fost retinuti la aproximativ 700 metri interior fata de teritoriul statului vecin, in vegetatia din apropierea liniei de frontiera.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele sunt cetateni din Tunisia si Maroc, au varste cuprinse intre 18 si 38 ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.
    Cei in cauza au declarat ca s-au deplasat cu o masina de ocaziei pana in localitatea Nadlac, de unde au continuat calatoria pe jos, peste camp pana in momentul retinerii. Ei au declarat ca au recurs la aceasta metoda intrucat nu detineau viza pentru Spatiul Schengen.
  • In perioada 24-25.07.2011, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, judetul Timis, au depistat, in zona de competenta, sase grupuri formate din 23 migranti de diferite nationalitati (tunisieni, algerieni, marocani si palestinieni).
    Deoarece persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona, nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, lucratorii nostri au procedat la conducerea lor la sediul Sectorului, pentru verificari.
    Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de noua cetateni tunisieni, trei marocani, opt algerieni si trei palestinieni cu varste cuprinse intre 21 si 29 ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, judetul Timis, au depistat, in zona de competenta, trei persoane care nu isi justificau prezenta in zona, nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana. Lucratorii nostri au procedat la conducerea celor patru la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, pentru cercetari.
    In urma verificarilor s-a stabilit ca acestia sunt cetateni algerieni, cu varste cuprinse intre 24 si 29 de ani si au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania, cu scopul de a ajunge in Spatiul Schengen.
In toate cazurile au fost intocmite actele premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsiriii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, respectiv trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana