30 august 2011

1.077 pachete de tigari de provenienta ucraineana descoperite intr-un autoturism la Petea

Politistii de frontiera satmareni au descoperit 1.077 pachete de tigari de provenienta ucraineana ascunse intr-un autoturism.
Luni, 29 august a.c., in jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul roman Emeric V., in varsta de 34 de ani, conducand un autoturism marca Opel Zafira inmatriculat in Salaj. In autoturism se mai afla ca pasager Andrei H. din Satu Mare in varsta de 32 de ani. Cu ocazia formalitatilor pentru intrare in tara, la controlul efectuat asupra autoturismului, politistii de frontiera au descoperit 1.077 pachete de tigari cu timbru fiscal ucrainean, in valoare de 4.566 lei, ascunse in interiorul masinii.
In legatura cu cele constate pasagerul autoturismului a declarat ca a cumparat tigarile din R. Ungaria de la un cetatean ucrainean, in vederea comercializarii acestora in Romania.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere, colectare, producere, transportul, preluare, depozitare, predare, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub regim vamal,cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
Cantitatea de tigari a fost retinuta iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Satu Mare in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana