4 august 2011

24 migranti ilegali depistati la frontiera cu Serbia


In ultimele 48 de ore, politistii de frontiera au depistat si retinut 24 persoane, cetateni algerieni, marocani etc. care incercau sa intre ilegal in Romania.
20 migranti au fost retinuti de catre politistii de frontiera timiseni si 4 migranti au fost depistati de politistii de frontiera din Caras Severin, impreuna cu lucratori din cadrul O.R.I.
In toate cazurile politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
  • In perioada 03 – 04.08.2011, politistii de frontiera timiseni au retinut mai multe grupuri de migranti din Algeria, Maroc, Tunisia, cu varste cuprinse intre 19 si 37 de ani, care intentionau sa ajunga ilegal in spatiul Schengen.
    Astfel, in data de 03.08.2011, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au depistat, in zona de competenta, zece persoane de sex masculin care nu vorbeau limba romana si nu aveau documente de identitate asupra lor. Lucratorii nostri au procedat la conducerea persoanelor in cauza la sediul Sectorului Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei.
    Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca cele zece persoane, cu varste cuprinse intre 19 si 37 de ani, sunt 6 cetateni algerieni, 2 marocani si 2 tunisieni si au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Moravita si Cruceni au depistat, in zona de competenta, doua grupuri de migranti, formate din sase persoane de sex masculin. In cadrul primelor cercetari s-a stabilit ca barbatii, 6 cetateni algerieni, cu varste cuprinse intre 22 si 33 de ani, au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P. F. Jimbolia au depistat, azi dimineata, in jurul orei 08.30, in zona de competenta, patru migranti, cetateni algerieni, cu varste cuprinse intre 20 si 27 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
  • In data de 03.08.2011, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Naidas, judetul Caras Severin, au desfasurat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale impreuna cu Oficiul Roman pentru Imigrari Caras-Severin.
    Astfel, in jurul orei 14.00, la aproximativ 450 m de linia de frontiera au fost depistate, deplasandu-se pe jos, patru persoane de sex masculin. Politistii de frontiera au constatat ca cei patru barbati sunt cetateni straini si nu poseda documente de identitate asupra lor, motiv pentru care acestia au fost condusi la sediul institutiei pentru cercetari.
    Din primele verificari si din declaratiile verbale ale barbatilor a rezultat faptul ca acestia sunt cetateni libieni, cu varste cuprinse intre 25 si 38 de ani. Cele patru persoane au intrat ilegal in Romania din Republica Serbia. In timpul cercetarilor, persoanele in cauza au solicitat azil in Romania fapt pentru care structura competenta, O.R.I. Caras-Severin va demara procedurile specifice.
In toate cazurile, politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cercetarilor urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana