24 august 2011

Aproximativ 90.000 pachete de tigari de contrabanda depistate la frontiera


In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din nord-estul tarii au confiscat aproximativ 90.000 pachete de tigari, in doua din cazuri fiind necesara folosirea armamentului din dotare pentru retinerea contrabandistilor.
Sase persoane s-au ales cu dosare penale pentru contrabanda, trecere ilegala a frontierei de stat si evaziune fiscala.
Tigarile, in valoare totala de aproximativ 700.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii.
  • In seara zilei de 23.08.2011, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, judetul Suceava, au observat, in apropierea frontierei, doua persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre interiorul Romaniei, transportand mai multe colete voluminoase.
    Conform legii, politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, incercand sa fuga spre teritoriul ucrainean, a fost necesara folosirea armamentului din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment in plan vertical, reusindu-se astfel retinerea cetatenilor ucraineni P.M., in varsta de 23 ani si A.M., in varsta de 22 ani.
    In zona unde au fost retinuti cei doi, s-au descoperit zeci de colete voluminoase ce contineau aproximativ 70.000 pachete de tigari de diferite marci, de provenienta ucraineana si R. Moldova.
    Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta, acte ce au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti in vederea luarii masurilor legale ce se impun.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 600.000 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii.
    Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera suceveni, fiind informate si autoritatile ucrainene, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
  • Si politistii de frontiera botosaneni au depistat si retinut doi cetateni romani care transportau, peste frontiera de stat, peste 7.000 de pachete de tigari de contrabanda.
    In data de 23.08.2011, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Romanesti, judetul Botosani, au observat, in apropierea frontierei, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul raului Prut spre interiorul Romaniei, transportand patru colete voluminoase.
    Persoanele in cauza au fost somate verbal de politistii de frontiera, insa au ignorat avertismentul si au incercat sa fuga profitand de terenul accidentat. Lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de arma in plan vertical, reusindu-se astfel retinerea numitului Stefan B., in varsta de 20 ani, domiciliat in localitatea Stanca.
    In zona in care a fost retinut barbatul s-au descoperit 4 colete voluminoase ce contineau peste 7.000 pachete de tigari marca Plugarul, de provenienta R. Moldova. In urma cercetarilor a fost identificat si un al doilea participant la comiterea infractiunii, respectiv Andrei C., in varsta de 26 ani, domiciliat tot in localitatea Stanca.
    Politistii de frontiera au intocmit pe numele celor doua persoane acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala, acte ce au fost inaintate Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 60.000 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii.
    In prezent, politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si luarii masurilor legale ce se impun. Totodata au fost informate si autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru cercetarea in comun a evenimentului si documentarea intregii activitati infractionale.
  • Tot ieri, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Vicov, judetul Suceava, au depistat intr-un microbuz 11.000 pachete de tigari, in valoare de 36.000 lei.
    Astfel, in jurul orei 20.00, lucratorii nostri au observat in zona de competenta din apropierea frontierei, un microbuz inmatriculat in Irlanda incarcat cu mai multe colete ce contineau tigari.
    In urma actiunii politistilor de frontiera s-a reusit depistarea si retinerea in zona a numitilor G. Ionel, in varsta de 25 ani si A. Ovidiu, in varsta de 23 ani ambii domiciliati pe raza judetului.
    La verificarea microbuzului, politistii de frontiera au descoperit mai multe colete ce contineau 11.000 pachete de tigari de diferite marci de provenienta ucraineana si R. Moldova.
    Politistii de frontiera le-au intocmit persoanelor in cauza acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala si contrabanda in forma agravanta, acte ce au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti in vederea dispunerii masurilor legale.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 36.000 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni, iar microbuzul, in valoare de 8.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicov in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana