30 august 2011

Comandant de nava depistat sub influenta bauturilor alcoolice


Politistii de frontiera calaraseni impreuna cu lucratori din cadrul Capitaniei port-control Chiciu Calarasi au intervenit la timp in acest weekend pentru evitarea unui accident ce se putea transforma intr-o adevarata catastrofa navala.
Astfel, la data de 29.08.2011 s-au finalizat cercetarile privind pe numitul L. Ghita, comandant al slepului motor ADA 1, care in data de 26.08.2011 naviga in amonte pe fluviul Dunarea prin zona de competenta a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Calarasi.
In ziua respectiva, in jurul orelor 15.00, politia de frontiera calaraseana a fost sesizata cu privire la faptul ca in zona de competenta, naviga amonte slepul-motor romanesc sus amintit, care efectua manevre ce pun in pericol siguranta navigatiei, iar in urma contactarii prin radio-telefon, comandantul navei amintite avea limbaj greoi si exprimare incoerenta.
In baza Protocolului de cooperare s-a constituit o echipa de control formata din politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Calarasi si capitanul-sef al Capitaniei Portului Calarasi, care sa verifice cele sesizate.
Echipa de control mixta s-a deplasat in amonte, pana la km. flv. 389, unde a ajuns din urma slepul-motor ADA 1 si a urcat la bordul navei pentru cercetari.
Din discutiile purtate cu comandantul slepului s-a constatat ca acesta emana halena alcoolica. S-a procedat la verificarea documentelor personale ale echipajului si ale navei, iar comandantul a fost debarcat si condus la sediul Politiei mun. Calarasi - Biroul Rutier unde a fost testat cu aparatul etilotest, acesta afisand o concentratie de 1,23 mg/l in aerul expirat.
In continuare, persoana in cauza a fost condusa la Spitalul Judetean Calarasi, unde i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
Ca urmare a celor constatate, persoana in cauza este cercetata in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de exercitare a atributiilor de serviciu in stare de ebrietate sau sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare starii de ebrietate, fapta prevazuta si pedepsita de Legea nr. 191/2003, privind infractiunile la regimul transportului naval.
Nava si echipajul au ramas in ancora la km. flv. 392, urmand ca proprietarul sa procedeze la schimbarea echipajului.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana