15 august 2011

Douazeci si cinci de migranti ilegali retinuti la frontiera de vest


In acest sfarsit de saptamana, politistii de frontiera au depistat si retinut 25 persoane, cetateni afgani, algerieni, marocani, tunisieni, sirieni, palestinieni, moldoveni si libieni care incercau sa treaca ilegal frontiera Romaniei.
19 migranti au fost retinuti de catre politistii de frontiera timiseni, 4 migranti au fost depistati la Sectorul P.F. Bors - jud. Bihor si 2 la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Satu Mare.
In toate cazurile politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
  • In perioada 12 - 14.08.2011, politistii de frontiera timiseni au retinut mai multe grupuri de migranti din Algeria, Afganistan, Siria, Palestina, Libia si Tunisia, cu varste cuprinse intre 17 si 34 de ani, care intentionau sa ajunga ilegal in spatiul Schengen.
    Astfel, in data de 14.08.2011, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta au depistat, in zona de competenta, cinci persoane de sex masculin care nu vorbeau limba romana si nu aveau documente de identitate asupra lor. Lucratorii nostri au procedat la conducerea persoanelor in cauza la sediul Sectorului Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei.
    Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca cele cinci persoane, cu varste cuprinse intre 23 si 29 de ani, sunt 2 cetateni sirieni si 3 tunisieni si au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Moravita, Lunga si Sannicolau Mare au depistat, in zona de competenta, cate un grup de migranti, format fiecare din patru persoane de sex masculin. In cadrul primelor cercetari s-a stabilit ca barbatii, 3 cetateni algerieni, 3 tunisieni, 3 palestinieni si 3 libieni, cu varste cuprinse intre 17 si 32 de ani, au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P. F. Jimbolia au depistat, in dimineata zilei de 13.08.2011, in jurul orei 02.30, in zona de competenta, doi migranti, cetateni afgani cu varste de 22 si 28 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    In toate cazurile, politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cercetarilor urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bors, judetul Bihor au retinut patru cetateni din Republica Moldova care incercau sa iasa ilegal din Romania.
    Barbatii au fost depistati in data de 12.08.2011, in jurul orei 18.00 de catre o patrula la aproximativ 400 de metri distanta de lina de frontiera. Acestia nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana. Din acest motiv au fost condusi la sediul sectorului unde, cu ocazia cercetarilor s-a stabilit faptul ca sunt cetateni moldoveni cu varste cuprinse intre 19 si 22 de ani.
    Barbatii au venit cu diferite mijloace de transport pana la Oradea si de aici s-au deplasat cu un taximetru spre localitatea Bors si ulterior spre frontiera unde au fost depistati de catre o patrula a Politiei de Frontiera.
    Barbatii in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga prin aceasta modalitate in R. Ungara si de aici mai departe in spatiul Schengen pentru a-si gasi un loc de munca.
    Fata de cei patru barbati a fost inceputa urmarirea penala pentru savirsirea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
  • In data de 13.08.2011, in jurul orei 03.00, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Petea, judetul Satu Mare, a depistat in apropierea liniei de frontiera romano-ungara, doua persoane ce se deplasau pe jos spre Ungaria. Prezenta acestora nefiind justificata in zona, lucratorii nostri au procedat la conducerea lor la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Petea, pentru cercetari.
    In urma verificarilor a reiesit faptul ca, cei doi sunt din Maroc, repsectiv Algeria, cu varste de 28 si 30 ani.
    Persoanelor in cauza, li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana