1 august 2011

Foc de arma la frontiera romano-ucraineana pentru retinerea unor contrabandisti


Politistii de frontiera suceveni au depistat si retinut doi cetateni romani care transportau peste frontiera de stat aproximativ 6.000 de pachete de tigari de contrabanda.
Pentru retinerea contrabandistilor politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare fiind tras un foc de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederile legale in vigoare.
Tigarile, in valoare de peste 51.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoanele in cauza sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta.
Astfel, in ziua de 31.07.2011, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au observat in apropierea frontierei un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul Romaniei, transportand mai multe colete voluminoase.
Persoanele in cauza au fost somate verbal de politistii de frontiera, insa au ignorat avertismentul si au incercat sa fuga profitand de terenul impadurit. Politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind tras un foc de arma in plan vertical, reusindu-se astfel retinerea numitului M. Abel.
Totodata, in zona a mai fost depisata o persoana T.Ioan, in varsta de 22 ani, care incercand sa fuga de politistii de frontiera si din cauza terenului accidentat a cazut fracturandu-si astfel un picior. Acesta a fost transportat in cel mai scurt timp la Spitalul Municipal Radauti unde i s-au acordat ingrijiri medicale, in prezent starea acestuia fiind stabila. In zona unde au fost retinuti cei doi tineri, ambii domiciliati in comuna Straja, s-au descoperit 12 colete voluminoase ce contineau aproximativ 5.670 de pachete de tigari marca Doina de provenienta R.Moldova.
Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta, acte ce au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 51.030 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni.
In prezent, politistii de frontiera efectueaza cercetari fiind anuntate totodata si autoritatile ucrainene, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si stabilirii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana