30 august 2011

Procura notariala falsa la frontiera

Politistii de frontiera aradeni au depistat o persoana din Romania care a incercat sa scoata ilegal din tara un minor prezentand la controlul de frontiera o procura notariala falsa.
In data de 29.08.2011, in jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat la controlul de frontiera, pentru a iesi din tara, fiind pasager intr-un autocar, cetateanul roman Raul K., in varsta de 20 ani, insotit de un cetatean roman minor. In conformitate cu Legea nr. 248/2005, barbatul a prezentat pe langa documentele de trecere a frontierei si o procura notariala pentru cetateanul roman minor.
Cu ocazia controlului de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca documentul notarial prezentat la control nu contine elementele de identificare specifice unui act original similar eliberat de Birourile Notariale din Romania, (stampila atipica, lipsa timbru sec, numeroase greseli gramaticale).
Din declaratia barbatului si a minorului a rezultat ca procura notariala care a fost prezentata la iesirea din Romania, i-a fost inmanata de mama minorului.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei celor doi si cercetarii cetateanului roman Raul K. sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals si participatie improprie la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana