17 august 2011

Scufundari ilegale la frontiera maritima


In data de 16.08.2011, ora 06.00, in baza unei informari, trei mijloace navale ale Grupului de Nave Mangalia, respectiv salupele de supraveghere si control portuar MAI 3006 si MAI 3007, precum si o ambarcatiune de tip Zodiac, au desfasurat o actiune specifica de combatere a faptelor ilegale care aduc atingere regimului juridic al apelor de frontiera ale Romaniei.
In urma activitatilor desfasurate in zona maritima adiacenta localitatii Vama Veche, au fost depistate cinci persoane care efectuau scufundari, locatia respectiva fiind declarata arie protejata conform Deciziei nr. 31 din 1990 a Consiliului Judetean Constanta. Persoanele in cauza au fost conduse la sediul Grupului de Nave Mangalia. In urma verificarilor a rezultat faptul ca este vorba de cinci cetateni bulgari cu varste cuprinse intre 20 si 36 de ani si care desfasurau, ilegal, actiuni de pescuit prin scufundare pentru colectarea de melci, specia rapane.
In cauza s-a dispus confiscarea cantitatii de 575 kg. melci gasita asupra acestora, in valoare de piata de 1.725 lei, precum si a costumelor de scafandru si a acesoriilor acestora. Celor cinci cetateni bulgari li s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni: intrarea in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, nedetinerea licentei / autorizatiei de pescuit pentru nave si ambarcatiuni, precum si pentru pescuitul resurselor acvative vii in perioada de prohibitie si in zonele protejate, dosar care a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Mangalia.
In data de 16.08.2011, ora 17.00, in baza acordurilor de frontiera incheiate intre autoritatile romane si bulgare, cei cinci cetateni bulgari au fost predati autoritatilor de frontiera bulgare, cercetarile continuand cu persoanele in cauza in stare de libertate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana