4 august 2011

Tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera suceveni


Politistii de frontiera suceveni au depistat si retinut doi cetateni romani care transportau aproximativ 8.000 pachete tigari de contrabanda ce urmau sa ajunga pe "piata neagra" de desfacere.Persoanelor in cauza le-au fost intocmite acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.Tigarile, in valoare de aproximativ 72.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera iar autoturismul marca "BMW" in care erau transportate tigarile a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, in vederea continuarii cercetarilor.
In dimineata zilei de 04.08.2011, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au desfasurat o actiune pe linia combaterii traficului cu tigari, ocazie cu care au depistat in trafic un autoturism marca "BMW", in care se aflau doua persoane.
Soferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale politistilor de frontiera, fapt pentru care s-a trecut la urmarirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice si optice de avertizare, la scurt timp reusindu-se blocarea acestuia. Cele doua persoane au abandonat masina, incercand sa fuga spre lunca raului Suceava.
In urma actiunii politistilor de frontiera, au fost retinuti numitii M. Manuel, in varsta de 28 ani si A. Daniel, in varsta de 30 ani, ambii domiciliati in jud. Suceava.
Deoarece cele doua persoane transportau in autoturism tigari de contrabanda, s-a luat masura conducerii acestora si a autoturismului la sediul Sectorului P.F. Brodina, unde in urma inventarierii a fost descoperita cantitatea de 7.980 pachete tigari, marca "Doina", de provenienta R. Moldova.
Persoanelor in cauza li s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, acte ce urmeaza sa fie inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 71.820 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni, iar autoturismul marca "BMW" a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana