13 august 2011

Tigari de contrabanda de peste 70.000 lei confiscate la Botosani

Politistii de frontiera botosaneni au depistat si retinut patru cetateni romani care au trecut peste raul Prut 8.000 pachete de tigari, timbrate R. Moldova. Politistii de frontiera au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a intregii cantitati de tigari, iar cei implicati s-au ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala.
In data de 11 august 2011, in jurul orelor 20.50, un echipaj format din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Romanesti, aflat in exercitarea unei actiuni specifice, a observat patru persoane care incercau sa preia si sa transporte de pe malul romanesc al raului Prut, cinci colete in care se aflau tigari de provenienta R. Moldova introduse ilegal in Romania peste raul Prut.
La somatiile efectuate de echipajele Politiei de Frontiera, cei patru au abandonat coletele si au fugit in padure, iar datorita vegetatiei abundente, a vizibilitatii reduse si a terenului accidentat, acestia nu au putut fi retinuti.
In urma masurilor intreprinse si a verificarilor efectuate au fost identificati patru barbati, cu varste intre 24 si 43, toti domiciliati pe raza orasului Stefanesti. Coletele descoperite pe malul raului Prut contineau 8.000 pachete de tigari marca Plugarul de provenienta R. Moldova, avand o valoare de aproximativ 70.000 lei, care au fost ridicate de catre politistii de frontiera in vederea confiscarii.
Pe numele celor patru barbati a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si evaziune fiscala. Acestia au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana