1 august 2011

Zeci de migranti retinuti la frontiera


La sfarsitul acestei saptamani, politistii de frontiera timiseni au depistat 28 persoane care intentionau sa treaca ilegal "frontiera verde" a Romaniei. In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei.
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, Moravita si Beba Veche au depistat in zona de competenta, noua grupuri de migranti, formate din doua pana la cinci persoane, avand nationalitati diferite (algerieni, marocani si tunisieni).
Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana. Lucratorii nostri au procedat la conducerea persoanelor in cauza, la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de 17 algerieni, 7 tunisieni si 4 marocani cu varste cuprinse intre 15 si 40 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
In timpul audierilor migrantii au solicitat acordarea unei forme de azil din partea statului roman. Cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare.
Politistii de frontiera au intocmit in toate cazurile lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana