22 august 2011

Zeci de migranti retinuti la frontiera


La sfarsitul saptamanii, politistii de frontiera timiseni au depistat 20 persoane care au trecut, sau intentionau sa treaca ilegal frontiera verde a Romaniei. In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, Jimbolia, Sannicolau Mare si Beba Veche au depistat, in zona de competenta, sase grupuri de migranti, provenind din tari precum Maroc, Tunisia, Algeria, Turcia, Libia si Irak.
Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana. Lucratorii nostri au procedat la conducerea acestora la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de 7 marocani, 5 algerieni, 5 tunisieni, un turc, un libian si un irakian cu varste cuprinse intre 21 si 39 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania, sau care au incercat sa ajunga ilegal in Ungaria.
In timpul audierilor, cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare. Totodata, migrantii au solicitat acordarea unei forme de azil din partea statului roman.
Politistii de frontiera au intocmit in toate cazurile lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana