19 septembrie 2011

18 migranti depistati la frontiera

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat si retinut 18 persoane, cetateni algerieni, marocani, pakistanezi etc. care incercau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.
Sapte migranti au fost retinuti de catre politistii de frontiera aradeni, cinci migranti au fost depistati de politistii de frontiera timisoreni, trei de catre cei satmareni si doi de cei vasluieni, toti la "frontiera verde" si un migrant ascuns depistat de politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Dolj.
In toate cazurile politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat sau tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

  • In data de 19.09.2011, in jurul orei 04.30, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului P. F. Nadlac, judetul Arad, a observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, un grup format din sapte persoane de sex masculin care se deplasa pe jos spre Ungaria.
    Deoarece persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona, nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, lucratorii nostri au procedat la conducerea lor la sediul sectorului, pentru verificari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre sase cetateni algerieni si un cetatean tunisian, cu varste cuprinse intre 21-29 ani, care intentionau sa ajunga in Franta. Persoanele in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda intrucat nu detineau viza pentru spatiul Schengen.
  • Duminica, 18 septembrie a.c., in jurul orei 19.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Petea, judetul Satu Mare, aflati in misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat, intr-un lan de porumb, la aproximativ 1.000 metri de linia de frontiera romano-maghiara, trei persoane care se intreptau pe jos spre teritoriul statului vecin. Lucratorii nostri au retinut persoanele in scurt timp si le-au condus la sediul sectorului pentru verificari.
    Din primele cercetari s-a stabilit ca acesti sunt cetateni algerieni, cu varste cuprinse intre 22 si 33 de ani si intentionau sa ajunga intr-o tara din vestul Europei.
    In ambele cazuri, politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanelor in cauza si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Bechet, judetul Dolj, au depistat un cetatean afgan ascuns in cabina unui automarfar condus de un cetatean bulgar.
    In data de 17.09.2011, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul bulgar H.I., in varsta de 41 ani, conducand un autocamion incarcat cu produse alimentare (masline, ceai, vin) si fier din Grecia pentru o societate comerciala din Germania.
    In baza analizei de risc, politistii de frontiera au efectuat controlul mijlocului de transport , ocazie cu care au descoperit, ascunsa in cabina autocamionului, in spatele scaunului soferului, o persoana de sex masculin.
    In urma cercetarilor s-a stabilit ca barbatul, este cetatean afgan J.S., in varsta de 22 ani si intentiona sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge in spatiul Schengen.
    Politistii de frontiera i-au intocmit persoanei in cauza lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de "intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat", iar cetateanului bulgar, pentru infractiunea de "calauzire a unei persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, precum si pentru organizarea acestei activitati".
  • Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P. F. Jimbolia, judetul Timis, au depistat in zona de competenta, doua grupuri de migranti de diferite nationalitati.
    Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, de aceea lucratorii nostri au procedat la conducerea persoanelor in cauza, la sediul sectorului pentru verificari.
    Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt trei cetateni pakistanezi un marocan si un afgan, cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani si au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    In timpul audierilor, cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Husi, judetul Vaslui, au depistat, in zona de competenta, doua persoane de sex masculin, cetateni din Federatia Rusa, cu varste de 22 respectiv 23 ani, care au intrat ilegal in Romania prin trecerea inot a raului Prut.
    In cadrul cercetarilor, acestia au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei pentru a-si gasi un loc de munca.
    Politistii de frontiera au intocmit in toate cazurile lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana