28 septembrie 2011

300 lire pentru o carte de identitate

Politistii de frontiera aradeni au depistat o persoana din Romania care a incercat sa treaca ilegal frontiera din Romania in Ungaria folosindu-se de un act de identitate fals.

In data de 27.09.2011, in jurul orelor 11.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat la iesirea din Romania o persoana de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca.

Cu ocazia efectuarii controlului documentelor de calatorie, politistii de frontiera au avut suspiciuni privind autenticitatea cartii de identitate, intrucat aceasta nu respecta conditiile de fond si forma ale unui document autentic. Astfel, in urma verificarilor realizate cu aparatura din dotare, s-a constatat ca documentul prezentat la control este fals total.

Din declaratiile persoanei si in urma verificarilor efectuate a rezultat ca acesta se numeste Mircea D., in varsta de 35 ani, este cetatean roman, iar documentul fals pe care l-a prezentat la controlul de frontiera a fost obtinut de la o persoana necunoscuta in schimbul sumei de 300 lire. Persoana declara ca si-a pierdut cartea de identitate si intrucat dorea sa ajunga in Anglia la munca, a folosit o carte de identitate falsa.

Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei si cercetarii acestuia sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, fals privind identitatea si tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se dispuna masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana