13 septembrie 2011

490 pachete de tigari ascunse in bancheta si aripile unui autoturism

Un satmarean este cercetat de politistii de frontiera dupa ce in masina lui au fost descoperite 490 pachete de tigari ucrainene ascunse in bancheta din spate si in aripile laterale.

Luni, 12 septembrie a.c., in jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra in tara Stelian Ilie G., in varsta de 54 de ani, din Satu Mare. Barbatul conducea un autoturism marca Volkswagen. Cu ocazia formalitatilor pentru intrarea in tara, la controlul de frontiera efectuat de echipa comuna au fost descoperite ascunse in bancheta din spate si aripile laterale ale masinii 490 pachete de tigari de diferite marci, cu timbru fiscal ucrainean, in valoare de 2.058 lei.

Conducatorul auto a declarat ca in cursul zilei de ieri, 12 septembrie, a plecat in Ucraina la cumparaturi, ocazie cu care a achizitionat si cele 490 pachete de tigari pe care le-a ascuns in masina.

Lucratorii Biroului Vamal Halmeu l-au sanctionat pe satmarean cu amenda in valoare de 5.000 de lei si i-au confiscat tigarile.

In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au constatat ca in data de 19 martie a.c., satmareanul a mai fost sanctionat contraventional tot cu 5.000 de lei de catre lucratorii Biroului Vamal Halmeu. Atunci a fost depistat la intrarea in tara cu 450 pachete de tigari ascunse in autoturism.

Acum politistii de frontiera i-au intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de introducere sau scoatere din tara, de doua ori in decursul unui an, prin locuri stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana