13 septembrie 2011

Autoturism furat, depistat in Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I

Un autoturism marca ALFA ROMEO semnalat ca fiind furat a fost indisponibilizat aseara de catre politistii de frontiera mehedinteni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Portile de Fier I.
Autoturismul este inmatriculat in Italia si are o valoare de 10.000 de euro.

Aseara, s-a prezentat la controlul de frontiera in P.T.F. Portile de Fier I, pentru a iesi din Romania, conducand un autoturism marca ALFA ROMEO N. Florin, cetatean roman, in varsta de 36 de ani.

La controlul de frontiera existand suspiciuni in legatura cu modul legal de detinere al autoturismului de catre N. Florin, politistii de frontiera au verificat amanuntit documentele de identificare prezentate de catre aceasta.

Verificarile efectuate de politistii de frontiera in Sistemul Informatic Schengen au stabilit ca autoturismul figureaza ca fiind bun supus confiscarii in Italia din data 20.01.2011. Mai mult schimbul de informatii si cooperarea politieneasca au stabilit ca N. Florin a cumparat autoturismul luand un credit cu documente false de la o banca comerciala italiana, nu a mai achitat ratele contractuale si nici nu a mai returnat autovehiculul. Totodata firma creditoare a informat autoritatile de frontiera ca doreste recuperarea autoturismului.

Autoturismul furat este fabricat in anul 2003 si are o valoare de 10.000 de euro.

In cauza, fata de N. Florin, s-a intocmit lucrare penala, in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si tainuire la furt.

Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti urmand ca la definitivarea cercetarilor sa fie inapoiat proprietarului de drept.

In primele opt luni ale anului 2011, politistii de frontiera mehedinteni au indisponibilizat un numar de 29 autovehicule furate din Spatiul Schengen, valoarea totala a acestora se ridicandu-se la 1.230.680 lei.


Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana