28 septembrie 2011

Bunuri si tigari retinute la Giurgiu

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu si lucratorii D.R.A.O.V. Bucuresti au descoperit intr-un autocar, 330 perechi de incaltaminte sport susceptibile a fi contrafacute si 1.000 pachete tigari marca Ashima, bunuri in valoare totala de aproximativ 25.500 lei.

In aceasta dimineata, politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu si lucratori D.R.A.O.V. Bucuresti, in baza unei informatii, au organizat si desfasurat pe sensul de intrare in tara, o actiune specifica pe linia combaterii infractionalitatii transfrontaliere, urmarind introducerea in tara a produselor accizabile si a bunurilor susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intectuala.

Astfel, in urma controlului unui autocar turcesc marca Mercedes, care cdin Turcia cu destinatia Romania, in cala autocarului au fost depistate ascunse si nedeclarate, apartinand cetateanului roman NINI S., in varsta de 39 ani, cantitatea de 330 perechi incaltaminte sport inscriptionate Adidas, Lacoste, Nike, marfuri susceptibile a fi contrafacute, iar numitului TELEMAN S., in varsta de 45 de ani, cantitatea de 1.000 pachete tigari marca Ashima.

Cu ocazia cercetarilor, persoanele in cauza au declarat ca bunurile au fost cumparate din Turcia pentru a fi comercializate in Bucuresti.

Intreaga cantitate de bunuri in valoare totala de aproximativ 25.500 lei a fost retinuta de autoritatea vamala, iar cetatenii romani implicati sunt cercetati penal - primul pentru punere in circulatie fara drept de bunuri purtand mentiuni false privind marcile si al doilea pentru contrabanda si detinere in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana