15 septembrie 2011

Lucrare penala intocmita pentru contrabanda

Politistii de frontiera ieseni au intocmit lucrare penala unei femei care a incercat a doua oara sa introduca ilegal in Romania tigari cu timbru de acciza Republica Moldova.

La data de 14 septembrie a.c., in jurul orelor 14.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat la controlul specific, pe sensul de intrare in tara, Anna C., in varsta de 22 ani, cu dubla cetatenie (romana si Republica Moldova), conducand un autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in judetul Iasi.

Politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra autoturismului mai sus mentionat in urma caruia au descoperit ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in contraaripa stanga spate a autoturismului, cantitatea de 160 tigarete marca Plugarul cu timbru de acciza Republica Moldova.

Conform prevederilor legale in vigoare, inspectorii vamali au dispus ridicarea bunurilor in vederea confiscarii.

Politistii de frontiera au intocmit celei in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, deoarece si in luna august a.c. a fost depistata, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, incercand sa introduca ilegal in Romania, tigari cu timbru de acciza Republica Moldova. Totodata politistii de frontiera au indisponibilizat autoturismul la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana