27 septembrie 2011

O noua tentativa de trecere ilegala a frontierei pe la "zona verde"

Politistii de frontiera aradeni au depistat si retinut un cetatean roman care a incercat sa treaca ilegal frontiera de stat pentru a ajunge in Spatiul Schengen.

In data de 26.09.2011, in jurul orelor 11.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Varsand a observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, o persoana de sex masculin care se deplasa pe jos spre Ungaria. Aceasta a fost retinuta pentru identificare la aproximativ 500 metri fata de teritoriul statului vecin, la marginea localitatii Varsand, in vegetatia din apropierea liniei de frontiera.

Deoarece persoana in cauza nu isi justifica prezenta in zona si nu avea documente de identitate asupra sa, lucratorii nostri au procedat la conducerea acesteia la sediul Sectorului, pentru verificari.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre cetateanul roman Andras Z., in varsta de 26 ani, care intentiona sa ajunga in Spatiul Schengen.

Persoana in cauza a declarat ca a recurs la aceasta metoda intrucat nu detinea carte de identitate si dorea sa ajunga in Ungaria pentru a-si cauta de lucru.

Pe numele acestuia politistii de frontiera aradeni au intocmit actele premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana