14 septembrie 2011

Paisprezece migranti opriti la frontiera romana din drumul ilegal spre Spatiul Schengen


Politistii de frontiera au depistat si retinut, in ultimele 24 de ore, paisprezece persoane, de diferite nationalitati, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala, respectiv trecere ilegala a frontierei de stat.
  • In data de 13.09.2011, in jurul orei 22.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, a observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, un grup de noua persoane de sex masculin care se deplasa pe jos spre Ungaria. Barbatii au fost retinuti la aproximativ 10 metri fata de teritoriul statului vecin, in marginea de vest a localitatii Nadlac, in vegetatia din apropierea liniei de frontiera.
    Deoarece persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona, nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, lucratorii nostri au procedat la conducerea lor la sediul Sectorului, pentru verificari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre cinci cetateni algerieni, doi cetateni marocani, un cetatean libanez si un cetatean tunisian, cu varste cuprinse intre 21 si 35 ani, care intentionau sa ajunga in Franta.
    Persoanele in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda intrucat nu detineau viza pentru Spatiul Schengen.
    Pe numele celor 9 persoane, politistii de frontiera aradeni au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.
  • Tot in cursul zilei de ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga si Jimbolia, judetul Timis, au depistat in zona de competenta, doua grupuri de migranti. Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana.
    Lucratorii nostri au procedat la conducerea persoanelor in cauza, la sediile Sectoarelor, in vederea clarificarii situatiei. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de cinci algerieni, cu varste cuprinse intre 19 si 27 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    In timpul audierilor, cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare.
    Lucratorii nostri au intocmit persoanelor in cauza lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana