27 septembrie 2011

Patru lucrari penale intocmite de catre politistii de frontiera ieseni

Politistii de frontiera ieseni au intocmit patru lucrari penale unor femei care au incercat pentru a doua oara sa introduca ilegal in Romania tigari cu timbru de acciza Republica Moldova.

La data de 26 septembrie a.c., in jurul orelor 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-au prezentat la controlul specific, pe sensul de intrare in tara, romancele Ramona M., Marinele B., Tatiana B. si Gena B., cu varste cuprinse intre 27 si 50 ani, cu domiciliul in comuna Victoria, pasagere intr-un autoturism inmatriculat in judetul Iasi.

In baza unor informatiilor detinute politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit. In urma controlului echipa forma din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, pe corpurile femeilor, cantitatea de 750 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

Conform prevederilor legale in vigoare, inspectorii vamali au dispus ridicarea bunurilor in vederea confiscarii.

Politistii de frontiera au intocmit celor in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, deoarece si in lunile iulie si august anul curent au fost depistate, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, incercand sa introduca ilegal in Romania, tigari cu timbru de acciza Republica Moldova.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana