29 septembrie 2011

Tigari ascunse in pneurile si rezervoarele unor autoturisme confiscate de politistii de frontiera si lucratorii vamali mehedinteni

Doi cetateni romani care incercau sa introduca ilegal in Romania 13.580 de tigarete marca Fast au fost depistati aseara de politistii de frontiera si lucratorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I.
Tigarile erau ascunse in rezervorul si pneurile a doua autoturisme.

In urma unor actiuni informativ-operative ce s-au derulat in primele doua zile ale acestei saptamani, politistii de frontiera mehedinteni si lucratorii vamali au obtinut date si informatii ca in ziua de 28.09.2011, doi cetateni romani urmau sa introduca in tara, in mod ilegal, prin Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I o cantitate de tigari marca Fast peste limita legala admisa de lege.

In ziua de 28.09.2011, la ora 19.00, s-a prezentat la controlul de frontiera pentru a intra in Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I, cetateanul roman, G. Catalin in varsta de 36 de ani conducand autoturismul personal.

Avand date si informatii certe despre implicarea acestuia in traficul ilicit cu tigari provenite din Serbia, politistii de frontiera si lucratorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I au efectuat un control amanuntit al autoturismului.

In urma controlulului efectuat cu aparatul cu raze X autoritatile de frontiera au gasit ascunse si nedeclarate in pneurile autoturismului cantitatea de 7.480 de tigarete marca Fast, cantitate de tigari pe care G. Catalin intentiona sa o introduca ilegal in tara.

Cateva ore mai tarziu politistii de frontiera au descoperit un alt tanar severinean care incerca sa introduca in Romania o cantitate mare de tigari. La controlul autoturismul apartinand lui G. Denis, intr-un locas special din rezervorul autoturismului, autoritatile de frontiera au gasit ascunse 6.100 de tigarete marca Fast pe care acesta intentiona sa le introduca ilegal in Romania.

Din cercetarile efectuate de catre politistii de frontiera s-a stabilit ca tigarile urmau a fi comercializate pe raza municipiului Turnu Severin.

G. Catalin si G. Denis au fost sanctionati contraventional de lucratorii vamali cu amenda in valoare de 10.000 de lei.

Cantitatea de tigari si autoturismele in valoare de peste 2.000 de euro au fost confiscate.



Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana