28 septembrie 2011

Tigari trecute cu caii peste frontiera

Politistii de frontiera maramureseni au retinut trei persoane care au incercat sa introduca ilegal in tara aproximativ 25.000 pachete tigari de provenienta ucraineana cu ajutorul unor cai.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar cei trei maramureseni s-au ales cu dosare penale.

In data de 28 septembrie a.c., in jurul orei 00.30, o patrula din cadrul I.J.P.F. Maramures - S.P.F. Valea Viseului, au observat, pe muntele Serban, intr-o zona muntoasa - impadurita, la o altitudine de peste 1.700 m., patru persoane care transportau, cu ajutorul unor cai, mai multe colete voluminoase.

Politistii de frontiera au trecut imediat la urmarirea suspectilor si au imobilizat trei dintre ei, iar un barbat a reusit sa fuga, profitand de terenul muntos impadurit.

Acestia au fost retinuti de catre lucratorii nostri in timp ce transportau de la linia de frontiera spre interior, cu ajutorul a sapte cai, 48 de colete ce contineau tigari de contrabanda.

Barbatii, cu varste cuprinse intre 19 - 24 de ani, au fost identificati ca fiind Dumitru K., Petru O si Dumitru Z., domiciliati in localitatea Crasna Viseului.

In urma inventarierii coletelor s-a constatat ca acestea contin cantitatea de 24.550 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 211.000 lei.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, potrivit titlului VII, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, ori cu marcaje false peste limita de 10.000 tigarete, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Cercetarile sunt continuate in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana