16 octombrie 2011

18.000 pachete de tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera suceveni


Politistii de frontiera suceveni au depistat si retinut doua persoane care transportau aproximativ 10.000 pachete tigari de contrabanda.
Pentru retinerea contrabandistilor politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare fiind tras un foc de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Persoanelor in cauza le-au fost intocmite acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunlor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
In alte doua cazuri, politistii de frontiera si lucratorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au descoperit in doua autoturisme, aproximativ 8.000 pachete de tigari ce erau ascunse in locasuri special amenajate in podea.
Tigarile, in valoare de aproximativ 48.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera.
  • In ziua de 15.10.2011, ora 13.50, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Vicov a observat doua persoane si un atelaj hipo cu doi cai in apropierea frontierei de stat.
    Imediat s-a declansat o actiune specifica, in vederea retinerii persoanelor suspecte. Conform legii, politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus somatiei, a fost tras un foc de avertisment in plan vertical, reusindu-se retinerea persoanelor, O.A., in varsta de 16 ani, din localitatea Vicovu de Sus si B. Ion, in varsta de 20 ani, din Ucraina, precum si a atelajului hipo aflat in zona.
    Deoarece in atelajul hipo erau tigari de contrabanda, s-a luat masura conducerii persoanelor si a atelajului la sediul Sectorului P.F. Vicov, unde in urma inventarierii a fost descoperita cantitatea de 9.980 pachete de tigari, marca Doina de provenienta R. Moldova.
    Persoanelor in cauza li s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunlor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat, acte ce urmeaza sa fie inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 29.940 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni, iar atelajul hipo, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicov.
    In prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.
    Totodata au fost informate si autoritatile de frontiera ucrainene pentru cercetarea in comun a evenimentului si documentarea intregii activitati infractionale.
  • In noaptea de 15 / 16.10.2011, la orele 22.00 si 02.00, la P.T.F. Siret s-au prezentat pentru a intra in tara, conducand doua autoturisme marca Opel, doi cetateni ucraineni, N. Karolina, in varsta de 31 de ani si Z. Oleg, in varsta de 29 de ani.
    Dupa controlul documentelor de calatorie, politistii de frontiera si lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra mijloacelor de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse si nedeclarate in vederea sustragerii de la controlul vamal, in locasuri special amenajate in podeaua autorurismelor, 7.822 pachete tigari de diferite marci, cu timbru ucrainean si R. Moldova.
    Tigarile in valoare de 17.910 lei au fost retinute in vederea confiscarii de catre lucratorii vamali iar persoanele in cauza au fost sanctionate contraventional cu amenda in valoare de 20.000 lei.
    Totodata, autoturismele marca Opel, in valoare de 15.500 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, deoarece aveau modificari ale caroseriei pentru transportul de tigari.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana