14 octombrie 2011

Aproximativ 23.000 pachete de tigari de contrabanda depistate de politistii de frontiera


Politistii de frontiera suceveni au depistat, in apropierea frontierei de stat, un autoturism in care se aflau 13.500 pachete de tigari de contrabanda ce urmau sa fie comercializate pe piata neagra de desfacere din Romania.
Politistii de frontiera satmareni au descoperit intr-un autoturism condus de o femeie 5.000 pachete de tigari de provenienta ucraineana.

Intr-un alt caz, politistii de frontiera si lucratorii vamali din cadrul P.T.F. Siret, judetul Suceava, ajutati de cainele "TECO", au descoperit in microbuzul unui cetatean german, 2.500 pachete de tigari ce erau ascunse intr-un locas special amenajat in podea.
Politistii de frontiera timiseni au depistat in trenul rapid care circula pe ruta Belgrad - Bucuresti, 1.620 pachete cu tigari, diferite marci, fabricate in Serbia.
  • In data de 13.10.2011, in jurul orei 20.20, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Vicov, judetul Suceava, a observat un autoturism in apropierea frontierei de stat.
    Imediat s-a declansat o actiune specifica, reusindu-se blocarea autoturismului marca Mitsubishi, inmatriculat in Anglia, la 2.000 m. fata de linia de frontiera. Soferul a reusit sa dispara printre casele din localitatea Vicovu de Sus, profitand de intuneric si configuratia terenului.
    Deoarece in autoturism erau tigari de contrabanda, s-a luat masura conducerii acesteia la sediul Sectorului unde, in urma inventarierii, a fost descoperita cantitatea de 13.500 pachete de tigari, marca Doina de provenienta R. Moldova.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 81.000 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni, iar autoturismul in valoare de aproximativ 4.500 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicov.
    In prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea depistarii persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.
    Totodata au fost informate si autoritatile de frontiera ucrainene pentru cercetarea in comun a evenimentului si documentarea intregii activitati infractionale.
  • Joi, 13 octombrie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Halmeu, judetul Satu Mare, au desfasurat o actiune pentru combaterea activitatilor ilegale cu produse din tutun ce provin din Ucraina.
    Astfel, in jurul orei 09.00, in Ciuperceni, politistii de frontiera au oprit pentru control un autoturism marca Opel Vectra, inmatriculat in Satu Mare. Masina era condusa de Ana Lucia A., in varsta de 41 ani, domiciliata pe raza judetului.
    La controlul autoturismului, lucratorii nostri au descoperit in masina 10 saci cu tigari. Pentru mai multe verificari politistii de frontiera au condus masina si pe conducatoarea auto a acesteia la sediul S.P.F. Halmeu. Astfel s-a constatat ca in cei zece saci se aflau 5.000 pachete de tigari marca Jin Ling, provenite din magazine de tip duty free din Ucraina, in valoare totala de 21.500 lei.
    Satmarencei i-au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator si evaziune fiscala.
    Intreaga cantitate de tigari si autoturismul au fost retinute de politistii de frontiera pentru continuarea cercetarilor.
  • Tot ieri, in jurul orei 12.00, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra in tara, conducand un microbuz marca Mercedes Sprinter, cetateanul german S. Alexander, in varsta de 36 ani.
    In baza unor informatii detinute de politistii de frontiera, dupa controlul documentelor de calatorie impreuna cu lucratorii vamali si cainele "TECO", special antrenat pentru depistarea tutunului, s-a efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse si nedeclarate in vederea sustragerii de la controlul vamal, intr-un locas special amenajat in podeaua microbuzului, 2.500 pachete de tigari marca Viceroy.
    Tigarile, in valoare de 3.050 lei au fost retinute in vederea confiscarii de catre lucratorii vamali, iar persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei.
    Totodata microbuzul marca Mercedes Benz, in valoare de 12.000 lei a fost ridicat in vederea confiscarii.
  • Ieri, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravita feroviar, impreuna cu lucratorii vamali, au organizat un control amanuntit la vagoanele trenului accelerat care circula pe ruta Belgrad - Bucuresti.
    In urma actiunii, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in podul vagoanelor, cantitatea de 1.620 pachete de tigari, marcile Fast, Pall Mall si Viceroy in valoare de 16.200 lei.
    Deoarece tigarile nu au fost revendicate, acestea au fost preluate de autoritatea vamala.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana