26 octombrie 2011

Contrabanda cu tigari la Porumbesti


Cinci persoane sunt cercetate de politistii de frontiera pentru complicitate la contrabanda. La locuinta uneia dintre ele au fost descoperite 2.900 pachete de tigari de provenienta ucraineana ce tocmai fusesera introduse ilegal in tara peste frontiera verde. Tigarile urmau sa fie comercializate in Romania.
In data de 24 octombrie a.c., in jurul orei 21.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Halmeu, aflati in misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat trei persoane care se deplasau dinspre linia de frontiera spre interiorul tarii noastre, pe directia localitatii Porumbesti. Acestea trasportau fiecare cate doua colete voluminoase. In momentul in care lucratorii nostri au actionat pentru retinerea persoanelor, acestea au fugit prin culturile inalte si vegetatia abundenta, ajungand pana in Porumbesti.
Politistii de frontiera au continuat cercetarile si intr-o anexa a unui imobil din localitatea respectiva au depistat o persoana care ulterior a fost identificata ca fiind Arnold Nicolae T., 22 de ani, din Porumbesti. Putin mai tarziu, la locuinta lui Ferencz T., 22 de ani, din aceeasi localitate, colegii nostri au descoperit sase colete ambalate in folie neagra, care contineau 2.900 pachete de tigari cu timbru fiscal ucrainean: 2.500 pachete marca Viceroy si 400 pachete marca Ronson, in valoare totala de 12.470 lei.
Arnold Nicolae T. si Ferencz T. au fost condusi la sediul S.P.F. Halmeu pentru audieri. Acestia au declarat ca Ferencz T. a avut rolul de a transporta tigarile de la linia de frontiera pana la imobilul sau din Porumbesti, iar Arnold T. trebuia sa supravegheze zona de frontiera unde urma sa se desfasoare activitatea de contrabanda pentru a semnala prezenta politistilor de frontiera. De asemenea, alte trei persoane au fost implicate in savarsirea acestei infractiuni: Jozsef E., 28 de ani, si Ioan S., 33 de ani, care trebuiau sa transporte tigari de la linia de frontiera pana la imobilul din localitate, si Istvan S., 23 de ani, si el avand rolul de a supraveghea zona pentru a semnala celorlalti prezenta lucratorilor nostri.
Tigarile urmau sa fie comercializate pe teritoriul Romaniei, iar banii sa fie impartiti intre patru dintre persoanele implicate in acest caz de contrabanda. Politistii de frontiera au confiscat intreaga cantitate de tigari, iar acum Ferencz T., Jozsef E., Istvan S si Ioan S. sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la contrabanda, detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator si evaziune fiscala. Arnold Nicolae T. este cercetat pentru complicitate la contrabanda. Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre politistii de frontiera, fiind totodata informate si autoritatile ucrainene despre acest eveniment.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana