4 octombrie 2011

Contrabandist roman retinut la frontiera romano-ucraineana


Politistii de frontiera suceveni au depistat si retinut un cetatean roman care transporta peste frontiera de stat aproximativ 5.000 pachete de tigari de contrabanda.
Tigarile, in valoare de peste 40.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoana in cauza este cercetata sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
In ziua de 03.10.2011, pe timpul executarii unei misiuni specifice, o patrula din cadrul S.P.F. Brodina a observat, in apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care se deplasa printr-o zona cu vegetatie abundenta, transportand in spate mai multe bagaje voluminoase.
Persoanele in cauza au fost somate verbal de ce doi politisti de frontiera, insa au ignorat avertismentul si au incercat sa fuga prin padure spre localitatea Straja. Politistii de frontiera au trecut la urmarirea lor, reusind astfel retinerea unui cetatean roman (U. Vasile in varsta de 26 ani, din loc. Straja).
In zona unde a fost retinut cetateanul, s-au descoperit 3 colete ce contineau 4.490 pachete de tigari marca Doina de provenienta R. Moldova.
Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat, acte ce au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 40.000 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni.
In prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.
Totodata au fost informate si autoritatile de frontiera ucrainene pentru cercetarea in comun a evenimentului si documentarea intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana