20 octombrie 2011

Politia de Frontiera Romana, participant activ in lupta impotriva migratiei ilegale


O delegatie a Politiei de Frontiera Romane, condusa de inspectorul general, chestor principal de politie IOAN BUDA, a participat la cea de-a VI-a Conferinta Politieneasca Euro-Africana privind migratia ilegala, desfasurata in Regatul Spaniei.
In perioada 18 - 20.10.2011, in Spania, s-a desfasurat cea de-a VI-a Conferinta Politieneasca Euro - Africana privind migratia ilegala.
La aceasta reuniune, Romania a fost reprezentata de o delegatie din partea Politiei de Frontiera Romane, condusa de inspectorul general, chestor principal de politie Ioan BUDA si din care au facut parte ofiteri specializati in prevenirea si combaterea migratiei ilegale.
Conferinta a fost destinata reprezentantilor Jandarmeriei si Politiei de la cele mai inalte nivele ale fiecarui stat, cu atributii pe linia combaterii migratiei ilegale, atat in Europa, cat si in Africa, precum si reprezentantilor din cadrul organizatiilor europene si internationale.
Obiectivul principal al reuniunii a vizat dezvoltarea cooperarii si dialogului intre structurile de aplicare a legii cu atributii pe linia combaterii migratiei ilegale.
In cadrul conferintei au fost dezbatute subiecte precum situatia actuala, tendintele si perspectivele viitoare ale migratiei ilegale in zona est si vest mediteraneana, in zona Atlanticului, in zona africana sub-sahariana.
Pe baza analizei instabilitatii din Africa, s-a analizat impactul migratiei in Europa si au fost lansate proiecte si propuneri in domeniul cooperarii Uniunii Europene cu acest stat in lupta impotriva migratiei ilegale.
Totodata, a fost analizata din punct de vedere global asistenta spaniola catre Africa, iar sub egida EUROPOL, a fost adus in discutie schimbul de informatii privind migratia ilegala precum si lupta impotriva retelelor de crima organizata.
De asemenea, s-a prezentat colaborarea operativa a Agentiei FRONTEX, agentie europeana pentru managementul cooperarii operationale la frontierele externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene in domeniul migratiei ilegale.
Participarea la aceasta reuniune a reprezentat o oportunitate pentru a intari relatiile cu autoritatile statelor implicate in lupta impotriva migratiei ilegale, in vederea realizarii unui schimb operativ de date si informatii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana