26 octombrie 2011

Retea de contrabanda de tigari destructurata la Botosani


In urma unor activitati informativ-operative, care s-au derulat pe parcursul a patru luni de zile, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Botosani, impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, sprijiniti tehnic operativ de catre D.G.I.P.I. si cu ajutorul lucratorilor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Botosani, Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Botosani si ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botosani au organizat in data de 25.10.2011, prinderea in flagrant a unei grupari infractionale specializata in contrabanda cu tigari din Republica Moldova, ce actiona pe raza judetului Botosani.
Din informatiile obtinute de ofiterii D.G.I.P.I. si politistii de frontiera, a rezultat ca grupul infractional este compus din cetateni moldoveni si romani care aveau roluri bine determinate in cadrul gruparii si anume de a organiza activitatea de preluare, supraveghere a cailor de comunicatii, transport, depozitare si vanzare a acestor bunuri, pentru obtinerea de avantaje materiale.
Astfel, cu ocazia actiunii, au fost ridicate de la malul raului Prut, din zona de frontiera si din cele 28 de perchezitii domiciliare efectuate, cantitatea de 10.560 pachete de tigari, diverse sume de bani, doua autoturisme, precum si alte bunuri folosite in activitatea infractionala.
Perchezitiile domiciliare au vizat si doi lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti.
In cauza se continua cercetarile de catre procurorul D.I.I.C.O.T. impreuna cu lucratori din cadrul I.J.P.F. Botosani.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana