7 octombrie 2011

Retinut la 50 metri de linia de frontiera

Politistii de frontiera aradeni au depistat si retinut o persoana de sex masculin care a incercat sa treaca ilegal frontiera romano-ungara pentru a ajunge in Spatiul Schengen.

In data de 05.10.2011, in jurul orei 23.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac a observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, o persoana de sex masculin care se deplasa pe jos spre Ungaria. Aceasta au fost retinuta la aproximativ 50 metri fata de teritoriul statului vecin, in marginea de vest a localitatii Nadlac, in vegetatia din apropierea liniei de frontiera.

Deoarece persoana in cauza nu isi justifica prezenta in zona si nu vorbea limba romana, lucratorii nostri au procedat la conducerea acesteia la sediul sectorului, pentru verificari.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre o persoana cu dubla cetatenie, bulgara si moldoveneasca, in varsta de 43 ani.

Persoana in cauza a declarat ca a recurs la aceasta metoda intrucat avea pasaportul expirat si dorea sa ajunga in Spatiul Schengen.

Pe numele acestuia, politistii de frontiera aradeni au intocmit actele premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsiriii infractiunii de tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat, , urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana