7 octombrie 2011

S-a legitimat cu o carte de identitate falsa

Politistii de frontiera aradeni au depistat un cetatean din Republica Moldova, care a incercat sa treaca ilegal frontiera din Romania in Ungaria folosindu-se de acte de identitate false.

In data de 06.10.2011, in jurul orelor 22.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-a prezentat pentru a calatori in Spatiul Schengen o persoana de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca.

Cu ocazia efectuarii controlului documentelor de calatorie politistii de frontiera au constatat, folosind aparatura din dotare, ca documentul prezentat la control nu intruneste elementele de siguranta specifice celor in uz, acesta fiind fals.

Din declaratia persoanei in cauza a rezultat ca documentul fals prezentat la controlul de frontiera a fost obtinut prin intermediul unei persoane necunoscute contra sumei de 150 euro. Totodata acesta a mai declarat ca intentiona sa ajunga in Italia la sora sa.

Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanei in cauza si cercetarea acesteia sub aspectul savarsirii infractiunii de fals privind identitatea si tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana