31 octombrie 2011

Tigari de contrabanda transportate cu salteaua pneumatica si cu trenul


In acest sfarsit de saptamana, politistii de frontiera galateni au depistat si retinut doi cetateni din R Moldova care au incercat sa introduca ilegal in Romania aproximativ 1.900 pachete tigari de contrabanda.
Alte 20.000 pachete de tigari au fost descoperite de catre politistii de frontiera si lucratorii vamali, in P.T.F Galati - Feroviar, ascunse intr-o garnitura de tren.
  • In ziua de 29 octombrie 2011, in jurul orei 02.30 politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oancea au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, la sud de localitatea Cavadinesti, doua persoane care nu-si justificau prezenta in zona.
    Politistii de frontiera au intervenit cu operativitate, in zona fiind depistate si retinute doua persoane de sex masculin, fara documente de identitate asupra lor, iar in apropiere au fost descoperite trei colete cu tigari.
    In urma cercetarii la fata locului s-a constatat ca cele doua persoane sunt cetateni R. Moldova si au trecut peste raul Prut, cu ajutorul unei saltele pneumatice, cantitatea de 38.000 tigarete (1.900 pachete tigari) marca Plugaru si MT, pe care intentionau sa le transporte in municipiul Galati pentru comercializare.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 6.042 lei, precum si salteaua pneumatica au fost ridicate in vederea confiscarii si introduse in camera de corpuri delicte a inspectoratului.
    Celor doua persoane in cauza li s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.
  • In data de 30.10.2011, ora 21.30, in P.T.F. Galati - Feroviar (Larga), a intrat in tara, circuland pe ruta Reni (Ucraina) - Giurgiulesti (R. Moldova) - Galati, o garnitura de tren formata din 52 vagoane incarcate cu minereu de fier.
    La controlul de frontiera echipa comuna formata din politist de frontiera si inspector vamal a descoperit in doua vagoane, sub incarcatura de minereu de fier, 26 saci de rafie cu tigari marcile Winston, MT si Plugarul.
    Cantitatea totala de 417.400 tigarete (20.870 pachete de tigari), in valoare de 48.651 lei, a fost retinuta si introdusa in camera de corpuri delicte a I.J.P.F. Galati.
    Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Galati pentru stabilirea intregii activitati infractionale si identificarea persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana