5 octombrie 2011

Tigari si alcool confiscat de politistii de frontiera mehedinteni

Politistii de frontiera si lucratorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I au depistat aseara un tanar care incerca sa introduca ilegal in Romania cantitatea de 30.000 de tigarete marca Fast.
Tot ieri in cadrul unor actiuni desfasurate pe linia combaterii contrabandei, evaziunii fiscale si a traficului cu produse accizabile politistii de frontiera mehedinteni au confiscat de la doi cetateni din municipiul Turnu Severin cantitatea de 247 de litri detinute in afara antrepozitului fiscal.

In urma unor activitati informativ operative, politistii de frontiera mehedinteni au obtinut date si informatii ca un tanar severinean urma sa introduca in tara, in mod ilegal, prin Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I o cantitate de tigari marca Fast peste limita legala admisa de lege.

Datele si informatiile obtinute s-au concretizat aseara cand la controlul de frontiera s-a prezentat pentru a intra in Romania, prin Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I, conducand autoturismul marca Volkswagen, inmatriculat in Romania, cetateanul roman V. Stefan in varsta de 31 de ani.

Avand date si informatii despre implicarea tanarului in traficul ilicit cu tigari provenite din Serbia, politistii de frontiera si lucratorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I au efectuat un control amanuntit al autoturismului.

In urma controlulului autoritatile de frontiera au gasit in portbagajul autoturismuluisi in locasul rotii de rezerva cantitatea de 30.000 de tigarete marca Fast pe care cetateanul carasean intentiona sa o introduca ilegal in tara.

Din cercetarile efectuate de catre politistii de frontiera s-a stabilit ca tigarile urmau a fi comercializate pe raza localitatii Toplet.

Impotriva cetateanului carasean s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete.



Tot ieri in cadrul unor actiuni desfasurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Turnu Severin au oprit la un filtru organizat la intrarea in localitatea Gura Vaii pe conducatorul unui autoturism Opel suspectat ca se ocupa cu traficul cu produse accizabile.

La controlul autoturismului apartinand lui G. Marian, in varsta de 23 de ani, din localitatea Turnu Severin, politistii de frontiera severineni au depistat in interiorul autovehiculului cantitatea de 109 litri de alcool pentru care acesta nu avea acte de provenienta. Cateva ore mai tarziu in cadrul unei perchezitii efectuate intr-o locatie apartinand lui G. Andrei, din cartierul Gura Vaii, politistii de frontiera din cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitatii Tranfrontaliere au descoperit cantitatea de 128 de litri de alcool pe care acesta le detinea fara documente de provenienta.

Cei doi cetateni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului Romaniei a produselor accizabile.

Toate produsele accizabile in valoare de peste 15.000 lei au fost indisponibilizate in vederea confiscarii.



Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana